Információk

Ezen az oldalon fontos és hasznos információkat szeretnénk majd megosztani folyamatosan csepegtetve. Első körben az oda és visszajutással kapcsolatban írunk egy két hasznos infót, illetve a vidékről érkezőknek a szállásról.

Később a lagzival kapcsolatosan is megosztunk egy két infót.


Megközelítés

Az esküvő és a lagzi helyszíne a Törökbálinti Munkácsy Mihály Művelődési Ház.
Cím: 2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály utca 83

 

Kocsival:

Törökbálint az M0-M7-M1 találkozásánál van, legkönnyebben az M7 / M1-esről lehajtva lehet megközelíteni. Aki a nullásról jön, az M7-re menjen Budapest fele, majd rögtön az első letérőnél tud Törökbálintra menni. Aki a város felől jön az M1-re menjen a bevezető után, majd itt a 14-es lehajtónál kell kimenni. A lehajtás után a főúton (Bajcsy Zsilinszky utca) kell menni egy ideig. Sajnos a Munkácsy Mihály utca eleje egyirányú, ezért a főútról le kell hajtani a Baross utcára (Centrum, Érd fele), ahogy a térkép mutatja. Itt koppanásig kell menni, majd balra, azután ismét koppanásig majd jobbra, és jobb oldalon lesz a Művelődési ház. Parkolóhely szokott lenni, de ha nem lenne, van egy nagy ingyenes parkoló kb 100 méterre a főút felé (visszafelé) a Munkácsyn, egy nagy molinó mutatja az utat. A szállás a Munkácsy másik végén van, a főút felé, akár a főútról is megközelíthető, mert itt még nem egyirányú az utca. (Munkácsy Mihály utca 6.) Itt még könnyebb parkolni az utcán.

 

Busszal:

A Törökbálint Munkácsy Mihály utca egy BKV végállomás, itt áll meg a 272-es busz, és a 88-as busz. Mindkét busz a Móricz Zsigmond térről indul. A 272-es menetideje sokkal rövidebb, ez a busz 20 percenként jár. Ha valaki épp lekéste, és indul a 88-as busz, azzal is érdemes elmenni.  Innen 350 méter a Művelődési Ház. Az utcán a busz menetirányával ellentétesen kell menni, itt egyirányú az út, visszafelé kell gyalogolni, és jobb kéz felé lesz a Művház.


Távozás


Szállást vidékről érkezőknek biztosítunk, budapestieknek több lehetősége van a hazajutásra: éjszakai busz, sofőrszolgálat, sofőrsegély. Többen jelezték, hogy kocsival jönnek és sofőrrel mennek haza, esetleg érdemes ismerősöket megkérdezni, hogy ne külön-külön jöjjetek kocsival.

 

Éjszakai busz:

Onnan indul, ahol a busz lerak, amikor jöttök. (már leírtuk J ) A 972-es éjszakai busz óránként jár (1:24, 2:24, 3:24), és bő fél óra alatt ér a Móricz Zsigmond körtérig.

 

Sofőr segély

A sofőr segély cégek kb. 4500 Ft körül oldják meg Törökbálintról bárhova Pestre. Ha van kitérő, ami nem esik útba ez az ár pár száz forinttal több lehet. Amire figyelni kell, hogy kell egy fél – háromnegyed óra, mire kiszállnak a helyszínre, így időben hívjátok őket. Mi a következő sofőr segély cégeket ajánljuk:

http://www.fix-sofor.hu/ - 06-20-988-8987
http://www.fixsoforszolgalat.hu/ - 06-20-3535-987

Lehetséges, hogy majd beszélünk velük az adott nap előtt, hogy legyen elég kocsi, illetve hátha kapunk kedvezményt.

 

Taxi

A taxi ára mostanában elég borsos. A belvárosba, például a Deák térre kb. 7000 forintért visznek el.


Szállás


A szálláshoz való odajutásról már írtunk, 350 méterre van a Művelődési háztól, ez kb. 6 perc séta.  A szállás egy családi panzió, semmi luxus, de egy néhány óra alváshoz ez megfelel. próbáljuk majd úgy elintézni a szobabeosztást, hogy az mindenkinek kényelmes legyen, majdnem minden szobához tartozik külön fürdőszoba, amihez nem, azt próbáljuk úgy beosztani, hogy ismerősök legyenek együtt. Elvileg az egész szállást, 36 főre lefoglaltuk. Mi is itt fogunk „aludni” J. A panzió egy ikerház, van egy Kati és Piri része, mindkettőt lefoglaltuk, a pontos beosztást igyekszünk mielőbb elküldeni az érintetteknek. A panzió előtt az utcán lehet parkolni, hely szokott lenni.

Honlap: http://www.kativendeghaza.fw.hu/

 

Timi telefonszáma: 06-70-293-2624     Peti telefonszáma: 06-30-240-9940         Email: pt.timea@gmail.com, szabolcsipeter@gmail.com